Firmanavnet Synergasia kommer fra græsk (συνεργασία) og betyder samarbejde.


Det er Synergasias erklærede målsætning:

– at styrke samarbejdet og kompetencerne på arbejdspladsen.
– at understøtte at udviklingsarbejdet giver mening for medarbejderne.
– at medarbejderne oplever seriøst, spændende, varierende og motiverende udviklingsarbejde.
– at udviklingsarbejde og projekter opleves som en gevinst for arbejdspladsen.
– at Synergasia omtales som et seriøst firma med en god service.

Firmaet er startet af Lars Jacobsen

Jeg har mange års erfaring med ledelse og har som leder haft ansvaret for en lang række udviklings- og forandringsprocesser. Jeg har altid været meget interesseret i, hvordan forandringer i organisationen kan tilrettelægges, så der skabes forståelse og opbakning blandt medarbejderne til gavn for borgeren, brugeren eller kunden.
Jeg har i den forbindelse både gjort de gode og de hårde erfaringer med, hvad der virker og ikke virker og har arbejdet med egne kompetencer gennem efteruddannelse, senest på masteruddannelsen i ledelse.
I de senere år har jeg været meget optaget af det enorme potentiale i kollegiale læringsfællesskaber. Arbejdet med omstilling til fælles praksis er dog en kompleks opgave og gennem egne ledererfaringer fra flere arbejdspladser fik jeg øje på nogle generelle udfordringer. Det fik mig til at overveje, om det mon var muligt at skyde en genvej til at få medarbejderne til at forstå essensen af et professionelt forpligtende teamsamarbejde og samtidig blive motiveret til at arbejde med denne kulturforandring.
Det blev til spillet Hvem har aben?  Jeg brugte desuden spillet som afsæt til masteropgave på Syddansk Universitet og med feedback fra professorer af masterstudiet. Spillet har således været flere år undervejs og er blevet grundigt gennemtestet af personalet på flere arbejdspladser, inden en egentlig produktion af spillet gik i gang. Spillet er en succes på de skoler, der har benyttet det igennem en periode og tilbagemeldingerne er, at det i høj grad har medvirket til forståelsen for et forpligtende fællesskab og samtidig har givet teamet et redskab til at forventningsafstemme samarbejdet. Det er nu også lykkedes at lave aftaler med flere af professionshøjskolerne, som har aftaget spillet til brug for deres lærerstuderende.

I 2018 besluttede jeg derfor at starte firmaet Synergasia og bruge min erfaring og viden til at hjælpe med det gode og udviklende samarbejde på skoler og institutioner, som ønsker at bruge medarbejdernes kompetencer på nye og udfordrende måder.

Erfaring

 • Mere end 17 år med ledelse som hovedopgave
 • Ansvarlig for en lang række udviklings- og forandringsprocesser som leder
 • Har i alle årene som leder arbejdet med særlig interesse for udvikling af teamsamarbejdet
  (PLF siden 2015)
 • Har udviklet spillet Hvem har aben? som understøtter det forpligtende teamsamarbejde

Uddannelse

 • Master i offentlig ledelse (FMOL) ved SDU/AAU
 • Diplomuddannelse i offentlig ledelse
 • Efteruddannelse i forandring, udvikling & innovation
 • Vejleder i IT
 • Oprindeligt uddannet skolelærer fra Odense Lærerseminarium